GEM DE CAPSUNI CU MENTA

 

Sezonul conservelor pentru iarna a inceput si acest gem de capsuni cu menta este nelipsit din camara mea.Imi place foarte mult aroma capsunilor si gustul discret de menta,este delicios ,perfect pe o felie de paine prajita ,pe o clatita fina sau pe un langos pufos.

Si gemul de capsuni cu ghimbir este unul pe gustul meu si,in aceeasi masura marmelada de capsuni preparata cu mai putin zahar.

 

Ingrediente

  • 1,5 kg de capsuni
  • 750 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 crengute de menta

Mod de preparare gem de capsuni cu menta

Spalam capunile ,le lasam la scurs,apoi le curatam de codite si le taiem in jumatate pe cele mai mari.Le punem intr-un vas mai inalt cu fund dublu,stoarcem zeama de lamaie peste ele si adaugam si zaharul.Amestecam delicat sa se distribuie zaharul,le lasam sa-si lase un pic de sirop sa le putem pune la foc.

Intre timp spalam si sterilizam borcanele.Un articol despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve gasiti aici (click).

gem de capsune cu menta

Asezam vasul la foc mediu si,cand incepe sa fiarba adunam spuma care se formeaza.Dupa aceea adaugam crengutele de menta si fierbem pana cand incepe sa scada si se ingroasa.Gemul este gata atunci cand isi schimba culoarea si consistenta.

Timpul de fierbere variaza in functie de cantitatea de fructe folosita.Un gem facut din maxim doua kg de fructe va fierbe mult mai repede,va avea o culoare frumoasa si va fi mult mai aromat.

gem de capsune cu menta.jpg1

Lasam focul mic si punem gemul in borcane.Infiletam capacele si le pnem cu capacul in jos in prosoape groase pana cand se racesc.Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcanele de 300 g ,plus o cupa mica pe care am devorat-o pe felii de paine prajita 🙂 .Apoi le putem eticheta si depozita in camara.Spor la treaba si pofta buna !

gem de capsune cu menta

gem de capsune cu menta

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “GEM DE CAPSUNI CU MENTA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *