GEM DE CAPSUNI FARA CONSERVANTI

A venit timpul sa fac si primul gem de capsuni pe anul acesta. Fara conservanti, asa cum am invatat de la mama, simplu, gustos, fara alte adaosuri inutile.

Sfaturile pe care le-am primit de la ea le-am urmat cu sfintenie si am obtinut mereu cele mai bune conserve. Vi le spun si voua, celor care sunteti la inceput de drum intr-ale conservelor, sper sa va fie de folos si sa obtineti cele mai bune si aromate gemuri, fara conservanti.

*In primul rand alegeti fructe coapte si aromate, zemoase, fara stricaciuni.

*Spalati-le si scurgeti-le bine. Capsunile se lasa cu codita si se curata abia dupa spalare.

*Nu faceti gem din mai mult de 2 kg de capsuni o data. Astfel fierbe mai repede si fructele isi vor pastra aroma si vor avea o culoare frumoasa.

*Sterilizarea borcanelor este obligatorie si trebuie facuta corespunzator. Aveti aici (click) un articol detaliat despre sterilizarea vaselor pentru conserve.

*Puneti gemul fierbinte in borcane, infiletati capacele si puneti-le cu fundul in sus.Stingeti focul abia cand ati terminat de umplut borcanele (lasand focul mic). Acoperiti-le cu prosoape de bucatarie si lasat-le asa pana la racirea completa.

 

Ingrediente

  • 2 kg de capsuni (deja curatate de codite)
  • 750 g zahar
  • zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare gem de capsuni fara conservanti

Spalati, scurgeti si curatati fructele de codite,taiatile bucati si puneti-le intr-un vas, cu fundul dublu daca aveti. Puneti zaharul si zeama de lamaie si amestecati cat sa se distribuie zaharul uniform. Dupa o jumatate de ora, o ora cand s-a lasat suficient suc, puneti vasul pe foc mare.

In momentul in care a inceput sa fiarba, micsorati focul (lasati foc mediu) si spumati ori de cate ori este nevoie. Amestecati sa nu se lipeasca si fierbeti gemul pana cand a scazut aproape la jumatate (in jur de 20-25 de minute). Veti vedea ca isi schimba culoarea , fructele sunt lucioase si plutesc intr-un sirop legat.

Transferati genul fierbinte cu grija in borcanele sterilizate, infiletati capacele si lasati-le 10-15 minute cu fundul in sus.

Asezati-le apoi sub prosoape sau chiar o paturica groasa si lasati-le pana cand se racesc complet. Apoi etichetati-le si asezati-le in camara.Spor la treaba!

 

Alte retete asemanatoare >>>

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *