Conserve

Gem de cirese. Reteta simpla, clasica

Pentru ca s-au copt ciresele, am preparat un delicios gem de cirese, de o culoare ce te cucereste. Este o reteta simpla, clasica, asa cum o stim din strabuni.

Ingrediente:

 

  • 2 kg cirese (raman 1,8 kg dupa ce le-am scos samburii)
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare pentru reteta de gem de cirese:

Spalam ciresele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Eu (happy me 🙂 ) am avut un ajutor de nadejde care ma scoate mereu din incurcatura cand am treburi migaloase pe care eu nu prea le agreez.
Ea le-a scos samburii iar eu le-am tocat pentru ca nu am vrut ca fructele sa ramana intregi. Initial ma gandisem sa le maruntesc la robot dar m-am razgandit pentru ca am vrut sa fie gem, nu marmelada.
Punem zaharul si sucul de la lamaie peste ele. Le amestecam din cand in cand timp de o ora pana cand isi lasa suficient suc.
Punem vasul pe foc  iar cand  fierbe spumam de cate ori este nevoie pana cand suprafata ramane curata,fara spuma. Fierbem pana cand gemul de leaga, aproximativ 1 ora si 20 de minute.
Punem fierbinte in borcane curate si sterilizate bine, pe care le punem cu capacul in jos infasurate  in proasoape de bucatarie pana se racesc complet.
Depozitam in camara. Delicios, pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.