Conserve

Gem de kiwi. Reteta cu gust dulce-acrisor

gem de kiwi

Dupa cum probabil ati observat eu prefer gemul si nu dulceata. Gem de kiwi este unul din preferatele mele,cu gustul lui inconfundabil  dulce-acrisor.Il prepar mereu cam in aceasta perioada cu fructele ce-mi raman  din productia de asta toamna,dupa ce toata lumea a mancat pe saturate .

Ingrediente pentru reteta de gem de kiwi:

  • 2 kg kiwi
  • 600 g zahar
  • 100 ml suc de portocale

 

Mod de preparare:

Am curatat de coaja fructele  care erau destul de coapte si foarte,foarte dulci .Dupa curatare mi-a ramas in jur de 1,4 kg de pulpa pe care am taiat-o cubulete nu foarte mici si am pus-o intr-o oala cu fundul dublu impreuna cu zaharul si sucul de portocala.Daca va place mai dulce adaugati mai mult zahar,dupa gust.
Am fiert la foc mediu in jur de o ora ,pana mi-a placut consistenta.

Apoi am pus gemul fierbinte in borcane spalate si sterilizate bine.Cand s-au racit le depozitam in camara.Am obtinut trei borcane de 400 g .Delicios,pofta buna!

gem de kiwi

 

gem de kiwi

 

gem de kiwi

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.