GEM DE PIERSICI

   Nici anul asta n-am trecut cu vederea piersicile si am facut cateva borcanele de gem.La iarna,e minunat pe niste clatite sau pe o felie de paine prajita si un ceai cald.Reteta de gem de piersici este foarte simpla si am incercat sa folosesc cat de putin zahar a fost posibil.
Alte gemuri,marmelade si dulceturi gasiti in categoria conserve.

Ingrediente :

  • 2 kg piersici
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie
 Intodeauna alegem piersici moi si foarte bine coapte.Le curatam de coaja ,le taiem felii si le punem intr-o oala cu fundul dublu,alaturi de zahar si zeama de lamaie.Amestecam bine pana fructele isi lasa sucul , apoi punem oala pe foc si  fierbem la foc moderat aproximativ o ora pana cand gemul capata consistenta si fructele sunt fierte bine.
Incercati daca va place consistenta si gustul ,punand pe o farfurioara rece o lingura doua de gem.Daca este inca acru ,mai adaugati 100-200 g de zahar si continuati fierberea.
Cand este gata ,puneti gemul in borcane,infiletati capacele si pastrati-le sub o patura groasa pana a doua zi.Etichetati-le si depozitati-le in camara.Pofta buna!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “GEM DE PIERSICI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare