GEM DE PIERSICI

mix-2B048

   Nici anul asta n-am trecut cu vederea piersicile si am facut cateva borcanele de gem.La iarna,e minunat pe niste clatite sau pe o felie de paine prajita si un ceai cald.Reteta de gem de piersici este foarte simpla si am incercat sa folosesc cat de putin zahar a fost posibil.
Alte gemuri,marmelade si dulceturi gasiti in categoria conserve.

Ingrediente :

  • 2 kg piersici
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie
 Intodeauna alegem piersici moi si foarte bine coapte.Le curatam de coaja ,le taiem felii si le punem intr-o oala cu fundul dublu,alaturi de zahar si zeama de lamaie.Amestecam bine pana fructele isi lasa sucul , apoi punem oala pe foc si  fierbem la foc moderat aproximativ o ora pana cand gemul capata consistenta si fructele sunt fierte bine.
Incercati daca va place consistenta si gustul ,punand pe o farfurioara rece o lingura doua de gem.Daca este inca acru ,mai adaugati 100-200 g de zahar si continuati fierberea.
Cand este gata ,puneti gemul in borcane,infiletati capacele si pastrati-le sub o patura groasa pana a doua zi.Etichetati-le si depozitati-le in camara.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “GEM DE PIERSICI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare