GEM DE PRUNE

  Este vremea prunelor si n-am putut sta deoparte si sa nu fac cateva borcanele din gemul asta minunat.Prunele sunt fructe la indemana oricui iar la iarna,bunatatea din borcane se va potrivi perfect pe o tarta,intr-un cornulet sau pe o delicioasa scovearga.
Dupa cum spuneam si in alte postari ,eu fac gemurile / dulceturile numai in cantitati mici,pentru a pastra aroma si culoarea fructelor  pe cat posibil nealterate.

Ingrediente:

  • 2 kg de prune (cantarite dupa ce le-am scos samburii )
  • 900 g zahar
  • zeama de la o lamaie
Am spalat si curatat fructele de samburi,apoi le-am taiat in feliute subtiri ( le puteti lasa si jumatati doar ca veti gasi in gem bucati maricele de coaja ).Apoi le-am pus intr-o oala adanca cu fundul dublu impreuna cu zaharul si coaja de lamaie.
Am amestecat pentru ca zaharul sa se distribuie uniform si am lasat oala deoparte timp de o ora.
Cand prunele au lasat suficient suc ,am pus vasul la fiert, peflacara medie.
Am spumat cand a fost nevoie si am fiert  in jur de o ora,pana ce a capatat consistenta.
Apoi am transferat gemul in borcane spalate si sterilizate,am pus capacele si le-am pastrat pana a doua zi sub o patura groasa,cu capacul in jos.
A doua zi se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “GEM DE PRUNE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare