Conserve

Ghimbir cu lamaie si miere

Ghimbirul nu-mi lipseste din casa aproape niciodata, dar ghimbir cu lamaie si miere este ceva estrem de delicios si de util. Imi place mult in ceaiuri sau sa adaug cate o lingurita la un pahar mare cu apa plata pentru numeroasele beneficii pe care le are.

Radacina de ghimbir se gaseste de cumparat tot timpul anului si imi place s-o folosesc la diverse retete. Asadar ghimbir cu miere sau sirop de ghimbir am tot timpul in frigider.

Ingrediente

  • 10-12 cm de radacina de ghimbir
  • o lamaie netratata
  • 200 g miere

 

Mod de preparare pentru reteta ghimbir cu lamaie si miere

Spalati si uscati bine lamaia , ghimbirul curatati-l de coaja si apoi taiati-le in bucati potrivite.
Asezati-le intr-un borcan uscat,spalat si sterilizat,alternand straturi de lamaie si ghimbir. Acoperiti-le cu miere,puneti capacul si lasati la macerat in frigider 2-3 zile,dupa care se poate consuma.
Borcanelul se pastreaza numai la frigider pana cand amestecul se va termina.
Siropul rezultat este bun pentru intarirea sistemului imunitar ,raceala si gripa,ajuta digestia ,in cazul starilor de voma,indigestie .
Spor si sanatate multa va doresc !
ghimbir cu miere si lamaie

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.