Aluaturi dulci

Gogosi braziliene

Cand ai pofta de gogosi dar vrei sa incerci o reteta noua, reteta de gogosi braziliene, ar fi o solultie buna,zic eu .

Reteta de gogosi braziliene am vazut-o aici si am preparat-o de cateva ori.Sunt delicioase,aluatul este grozav de bun iar sosul de cacao si nuca de cocos de deasupra le da un plus de savoare.

Eu zic ca merita sa incercati macar o data aceste gogosi braziliene , sunt asa de bune incat nu te poti opri din mancat 🙂 .

 

Ingrediente:

 

  • Aluat
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 110 g zahar
  • 3/4 lingurita de praf de copt
  • 15 g unt moale
  • 370-400 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingura esenta de rom
  • un praf de sare
  • Sos de cacao
  • 60 g cacao
  • 60 g zahar
  • 100 ml lapte
  • Decor
  • fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare pentru reteta de gogosi braziliene:

 

Prima data facem aluatul.Intr-un bol amestecam foarte bine galbenusurile cu zaharul si sarea folosindu-ne de un tel ,pana cand se topeste zaharul.Adaugam coaja de lamaie,esenta de rom si apa .

La final punem praful de copt cernut si faina.Puneti intai 370 de g si framantati aluatul,apoi daca mai este nevoie,adaugati si restul de faina,aluatul trebuie sa fie ca cel de paine,nici moale,nici prea tare.

Apoi punem untul peste aluat si framantam bine pana se absoarbe tot untul.Acoperiti bolul sau bucata de aluat intr-o folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca o ora la temperatura camerei.

 

Intre timp pregatim si sosul de cacao.Se face simplu ,fara fierbere,amestecand toate ingredientele foarte bine pana cand se topeste zaharul.

 

Dupa o ora impartim aluatul in bilute de 20 g /una.Mie mi-au iesit 35 de bucati.

 

Prajim gogoselele in baie de ulei,la foc mediu,cam 5-7 minute pana se rumenesc frumos deasupra,apoi le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie.

Cand am terminat de prajit ,le scufundam pe fiecare in sosul de cacao ,apoi le tavalim prin nuca de cocos.

gogosi braziliene.jpg 2

 

Manacam imediat cateva,asa, sa ne potolim pofta iar restul se pot pastra la rece .Sunt minunate si vi le recomand cu drag.

Spor la treaba si pofta buna!

gogosi braziliene

 

gogosi braziliene

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.