INDIENE CU FRISCA

 

A trecut ceva timp de cand le-am promis alor mei ca le fac indiene cu frisca.M-am mobilizat in sfarsit si le-am bucurat papilele cu aceste mici dulcegarii insiropate,cu frisca si-un pic de ciocolata.Cu siguranta unora va par cunoscute,este o prajitura care mai exista inca in cofetarii si pe care o mancam in copliarie cu mare pofta.

 

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 5 oua mari
  • 120 g zahar
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 60 g zahar
  • vanilie
  • Umplutura
  • 450 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare indiene cu frisca

Incepem prin a prepara aluatul din care vom coace mici discuri.Mixam ouale cu zaharul,un pic de sare si vanilia pana cand isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.Este  important sa mixati foarte bine pentru ca altfel veti avea un aluat subtire si nu vor iesi disculetele.

Asadar,cand aluatul este dens si aerat,adaugati faina cernuta,putin cate putin,amestecand de sus in jos.

indiene cu frisca

Transferati din aluat intr-un poche si formati cerculete de maxim 6 cm.Eu am desenat pe dosul hartiei de copt cerculete sa le pot face cat de cat egale.

Coaceti-le 10 minute la 180 °C pana se rumenesc usor pe margini.Cand sunt gata,trageti hartia pe o suprafata rece iar cand s-au racit,dezlipiti-le cu grija de pe hartie.

indiene cu frisca.jpg1

Cand ati terminat de copt discurile,pregatiti siropul amestecand pe foc apa cu zaharul pana se topeste ,apoi adaugati vanilia.

Mixati si smantana pentru frisca si indulciti-o cu 1-2 linguri de zahar pudra.

Asezati discurile pe o tava si pensulati-le cu sirop.Nu exagerati pentru ca sunt fragile iar daca sunt insiropate prea mult,ve vor inmuia prea tare.

Preparati si glazura.Topiti la baie de abur sau la microunde ciocolata impreuna cu laptele,apoi incorporati si lingura de ulei.

indiene cu frisca.jpg2

Glazurati jumatate din discuri cu ciocolata iar cealalta jumatate umpleti-le cu frisca.Acoperiti cu discurile glazurate si,daca va ramane frisca,faceti si cate o rozeta in centrul prajiturii.

indiene cu frisca.jpg3

Mie mi-au iesit 34 de dicuri,asadar 17 prajiturele.Pastrati-le la frigider pana in momentul servirii.Sunt absolut grozave,pofta buna!

indiene cu frisca

indiene cu frisca.jpg4

 

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *