INGHETATA DE CIOCOLATA

Pornind de la reteta de baza pentru inghetata pe care eu o combin cu ce-mi trece prin minte,acum am ales ciocolata amara si am facut cea mai buna si cremoasa inghetata de ciocolata.

Ingrediente

  • 4 galbenusuri mari
  • 150 g de zahar
  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolata amara
  • un praf de sare

Mod de preparare inghetata de ciocolata
Mixam galbenusurile cu zaharul,sarea si doua trei linguri de lapte pana obtinem o compozitie pufoasa, apoi turnam laptele si amestecam pentru omogenizare.Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce compozitia se ingroasa,atentie insa sa nu fiarba.Stingem focul si punem ciocolata rupta bucati amestecand pana ce aceasta se topeste .Lasam la racit iar apoi transferam intr-un vas,cutie de plastic si punem la congelator cateva ore.

Dupa o ora si jumatate am scos cutia din congelator si am amestecat din nou pentru a sparge cristalele de gheata formate.Bagam din nou la congelator si dupa 2 ore putem servi o inghetata  delicioasa si ciocolatoasa.Pofta buna!

inghetata de ciocolata

Comentează folosind contul de Facebook

22 comentarii la “INGHETATA DE CIOCOLATA”

  1. Alinuta cand termini micul dejun iti dau o cupa plina plina cu inghetata cremoasa si ciocolatoasa :)!O saptamana minunata iti doresc si tie,pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *