Înghețată

Inghetata de vanilie. Reteta delicioasa

Inghetata de vanilie este preferata mea. Reteta este delicioasa, usor de facut, fina si aromata. Si-apoi pe caldurile astea e numai buna de savurat pe un sezlong sau sub o umbreluta in orice moment al zilei.

Ingrediente:

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 220 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 300 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare pentru reteta de inghetata de vanilie:

 

Intr-un vas punem zaharul, galbenusurile, extractul si semintele de vanilie, 2-3 linguri de lapte si mixam sau amestecam cu un tel pana compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare. Incorporam apoi laptele si punem la foc mic, amestecand continuu pana compozitia capata consistenta (nu trebuie sa fiarba pentru ca se vor gati galbenusurile).
Singem focul si lasam sa se raceasca .

Smantana pentru frisca o mixam, apoi incorporam compozitia anterioara, complet rece. Transferam amestecul intr-o cutie de plastic, ceramica sau chiar intr-o tavita mica de chec si o bagam la congelator.

Inghetata de vanilie

Pentru cine are o masina de inghetata este mult mai simplu pentru ca nu trebuie decat sa toarne amestecul in masina si in maxim jumatate de ora poate savura inghetata. Eu am spart cristalele de gheata din ora in ora, cam de 3 ori am repetat operatiunea :), apoi m-am putut bucura de gustul divin al acestei inghetate.
Merita sa o incercati, va asigur!

Spor la treaba si pofta buna!

Inghetata de vanilie

Inghetata de vanilie

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.