LAPTE DE PASARE
Lapte de pasare , reteta cu gust de copilarie , atat de iubita si apreciata de majoritatea dintre noi . Este un desert fin , delicios ,se prepara extrem de simplu si se mananca rece .
Ingrediente
- 1 l lapte
- 8 linguri de zahar (aprox. 150 g )
- 3 oua mari
- 1 lingura cu varf de amidon ( 15 g )
- o jumatate de pastaie de vanilie ( sau 2 pliculete de zahar vanilat )
- un praf de sare
Mod de preparare lapte de pasare
Laptele ,din care am oprit un pahar (pe care il folosim sa diluam crema de galbenusuri ) se pune la fiert impreuna cu un praf de sare , 4 linguri de zahar si vanilia taiata in jumatate .Atentie sa nu se lipeasca ,folositi un vas cu fundul dublu si dati focul mic .
Intre timp mixam albusurile cu doua linguri de zahar pana obtinem o bezea tare .
Galbenusurile le mixam bine cu cele 2 linguri de zahar ramase pana se albesc si obtinem o compozitie cremoasa,incorporam amidonul si diluam cu laptele pus deoparte .
In laptele care fierbe punem ,cu o lingura din bezeaua facuta inainte .Nu puneti multe galuste pentru ca se vor umfla la fiert !
Sunt gata foarte repede , dupa ce s-au marit in volum le scoatem intr-o sita .
Cand am terminat de fiert bulgarasii 🙂 , in laptele ramas turnam compozitia de galbenusuri si amestecam foarte bine .Cand incepe sa fiarba din nou este gata ,amidonul fierbe instantaneu .
Lasam la racit si apoi distribuim galustele de albus in cupe si turnam peste ele crema de lapte cu galbenusuri .Se pun cupele la rece cateva ore si se pot servi .
Optional se pot decora cu ciocolata rasa sau/si nuca macinata .Pofta buna !
Comentează folosind contul de Facebook