LICHIOR DE MURE

 

Anul asta ,dupa ce am mancat pe saturate mure , am pregatit  multe dulciuri si am congelat pentru iarna ,am refacut un lichior de mure delicios .

Am facut o cantitate mica ,asa cum fac si afinata ,este foarte bun si nu strica sa-l ai in casa 🙂 .

 

 

Ingrediente

  • 1 kg mure bine coapte
  • 400-600 g zahar
  • 1 l alcool (intre 60 si 90 ° )
  • optional ( un baton de scortisoara sau o pastaie de vanilie )

Mod de preparare lichior de mure

Spalam si scurgem bine fructele .Alegeti fructe sanatoase ,fara pete si coapte bine.

Puneti-le intr-un borcan de 3 l in straturi ,alternandu-le cu zaharul si scortisoara sau pastaia de vanilie (daca ati ales sa le folositi ).Eu am pus 600 g pentru ca imi place lichiorul foarte dulce dar ,daca nu va place atat de dulce ,puneti doar 400 g .Pastrati borcanul la loc racoros,agitandu-l din cand in cand .

lichior de mure

 

Dupa doua trei zile ,cand s-a format un sirop consistent ,adaugati alcoolul si amestecati bine.Puneti vasul in camara sau intr-un loc racoros si lasati-l pentru 1-2 saptamani .Apoi strecurati lichiorul de fructe si pastrati in sticle bine infiletate .

lichior de mure

lichior de mure

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *