LICHIOR DE MURE

 

Anul asta ,dupa ce am mancat pe saturate mure , am pregatit  multe dulciuri si am congelat pentru iarna ,am refacut un lichior de mure delicios .

Am facut o cantitate mica ,asa cum fac si afinata ,este foarte bun si nu strica sa-l ai in casa 🙂 .

 

 

Ingrediente

  • 1 kg mure bine coapte
  • 400-600 g zahar
  • 1 l alcool (intre 60 si 90 ° )
  • optional ( un baton de scortisoara sau o pastaie de vanilie )

Mod de preparare lichior de mure

Spalam si scurgem bine fructele .Alegeti fructe sanatoase ,fara pete si coapte bine.

Puneti-le intr-un borcan de 3 l in straturi ,alternandu-le cu zaharul si scortisoara sau pastaia de vanilie (daca ati ales sa le folositi ).Eu am pus 600 g pentru ca imi place lichiorul foarte dulce dar ,daca nu va place atat de dulce ,puneti doar 400 g .Pastrati borcanul la loc racoros,agitandu-l din cand in cand .

lichior de mure

 

Dupa doua trei zile ,cand s-a format un sirop consistent ,adaugati alcoolul si amestecati bine.Puneti vasul in camara sau intr-un loc racoros si lasati-l pentru 1-2 saptamani .Apoi strecurati lichiorul de fructe si pastrati in sticle bine infiletate .

lichior de mure

lichior de mure

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *