LIPII INTEGRALE CU FAINA DE CANEPA

 

De cand am descoperit faina de canepa, nu ma mai satur s-o icerc in diverse combinatii.Intr-una din zile am facut si aceste lipii integrale cu faina de canepa,pe care le-am mancat cu hummus.

Au un gust placut,se fac foarte usor si merg umplute cu orice doriti voi dar,cum va spuneam,au fost foarte bune alauti de hummus sau guacamole.

Incercati-le,va asigur ca sunt gustoase, satioase si extrem de simplu de preparat.

 

Ingrediente

  • 300 g faina integrala de grau
  • 50 g faina de canepa
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 150 ml apa

 

Mod de preparare lipii integrale cu faina de canepa

Intr-un bol puneti ambele tipuri de faina,sarea,bicarbonatul si uleiul.Turnati apa calduta si amestecati cu o lingura pana cand incorporati toata apa.

Apoi framantati cateva minute pana cand obtineti un aluat omogen,nu prea moale.

Lasati-l sa se odihneasca 10 minute si apoi impartiti-l in 9 bile.

Fiecare bila intindeti-o cat de subtire puteti,ajutandu-va de faina integrala.

Incalziti o tigaie antiaderenta cu fundul gros si coaceti lipiile pe ambele parti.Nu le coaceti excesiv pentru ca se vor intari dupa racire.

Scoateti-le pe o farfurie si acoperiti-le cu un prosop,astfel vor ramane moi si le puteti rula fara probleme.

Dupa racire,pastrati-le intr-o punga de plastic,intr-un loc racoros.Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *