Conserve

Magiun de prune. Reteta personala

Dintre toate conservele de prune, preferatul meu este magiunul. Reteta de magiun de prune pe care o fac eu nu este cea originala ,fara zahar ci varianta mea,pe care o fac de ani de zile.

Cantitatea de zahar poate varia foarte mult ,in functie de dulceata pe care o au fructele.Daca aveti prune extrem de coapte si dulci,puteti incerca sa faceti magiunul fara zahar,pentru ca ,daca il fierbeti atat cat trebuie veti obtine un magiun adevarat pe care sa-l folositi la cornulete cu untura ,cornulete cu gem si nuci  sau multe alte prajituri.

 

Ingrediente:

 

  • 3 kg de prune
  • 500-700 g zahar

 

Mod de preparare pentru reteta de magiun de prune:

 

Spalati prunele,scoateti-le samburii si puneti-le intr-o oala adanca ,de preferat cu fund dublu.Puneti si cantitatea minima de zahar (sau deloc ) ,amestecati cat sa-si lase suc suficient si puneti la fiert magiunul.
La mine a durat fierberea 4 ore,timp in care am amestecat mereu  si,pentru ca nu erau foarte dulci am gustat tot timul din magiun si am adaugat zahar dupa gust,cat sa fie dulce-acrisor.
Dupa ce a fiert si a capatat gustul si consistenta dorita ,am pus magiunul in borcane sterilizate,am pus capacele si le-am pastrat sub o patura pana a doua zi,cu capacul in jos (la dunst uscat ).
Cand s-au racit complet,le-am etichetat si le-am depozitat in camara.
Spor la treaba si pofta buna !
magiun de prune
magiun de prune
magiun de prune

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.