MAIONEZA CLASICA

alata-2Bde-2Bboeuf-2B050

30 min

simplu

1 portii

Imi place mult maioneza desi o mananc foarte rar.Cand nu am timp sau chef sa prepar varianta clasica,fac in cateva minute maioneza rapida.Pentru salata de boeuf insa ,pe care o fac numai de Craciun sau Revelion ,pregatesc maioneza asa cum m-a invatat mama mea .

 

Ingrediente :
( pentru 550 g maioneza )

  • 2 galbenusuri fierte
  • 2 galbenusuri crude
  • 450 ml ulei
  • o lingura de mustar
  • zeama de la o lamaie
  • un sfert de lingurita de sare
Intr-un bol punem galbenusurile crude,cele fierte rase fin,sarea si mustarul.Amestecam cu o lingura de lemn pentru omogenizare si incepem sa adaugam ulei ,putincate putin,amestecand continuu si incorporand bine fiecare picatura.
Continuam asa pana incorporm tot uleiul si ,intre timp si zeama de lamaie dupa gust.
Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii,nu mai mult de 3 zile. Pofta buna !

alata-2Bde-2Bboeuf-2B0381

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “MAIONEZA CLASICA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *