Aperitive

Maioneza clasica

Imi place mult maioneza clasica desi o mananc foarte rar, dar merge de minune la aproape orice salata aperitiv si nu numai.

Cand nu am timp sau chef sa prepar varianta clasica, fac in cateva minute maioneza rapida.Pentru salata de boeuf insa ,pe care o fac numai de Craciun sau Revelion ,pregatesc maioneza asa cum m-a invatat mama mea .

 

Ingrediente :

( pentru 550 g maioneza )

  • 2 galbenusuri fierte
  • 2 galbenusuri crude
  • 450 ml ulei
  • o lingura de mustar
  • zeama de la o lamaie
  • un sfert de lingurita de sare

Mod de preparare pentru reteta de maioneza clasica

Intr-un bol punem galbenusurile crude,cele fierte rase fin,sarea si mustarul.Amestecam cu o lingura de lemn pentru omogenizare si incepem sa adaugam ulei ,putincate putin,amestecand continuu si incorporand bine fiecare picatura.
Continuam asa pana incorporm tot uleiul si ,intre timp si zeama de lamaie dupa gust.
Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii,nu mai mult de 3 zile. Spor la treaba si pofta buna!

Maioneza clasica
Maioneza clasica

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.