MAIONEZA DE AVOCADO

10 min

simplu

1 portii

Ne place avocado si-l mancam destul de des ,in diverse combinatii.Si maioneza de avocado e pe gustul nostru,o mancam mai ales cu legume fierte la abur ,cu ciuperci ,o pun si in salata de vinete,cartofi copti s.a.m.d…

 

Ingrediente :

  • un avocado bine copt
  • 60-70 ml ulei de floarea soarelui
  • o lingura de mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
Taiem avocado in jumatate ,ii scoatem samburele si-i  curatam pulpa cu o lingurita.O punem intr-un bol,adaugam mustarul,zeama de lamaie si sarea .
Cu un mixer vertical amestecam pana ce pulpa devine un piure fin.Apoi turnam si uleiul in fir ,mixand in continuare .Serviti maioneza imediat sau pastrati-o la frigider acoperita cu folie alimentara,direct pe suprafata maionezei ca sa nu se oxideze.
Daca doriti,pentru un plus de gust,adaugati si un catel de usturoi ras. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “MAIONEZA DE AVOCADO”

  1. Nu am incercat niciodata sa fac din avocado. Am mai facut maioneza de post din cartofi, dar cred ca din avocado e mai bun.
    Super reteta. Minunate poze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *