MARMELADA DE PRUNE

mix-2B066

   Chiar daca am facut si cateva borcanele de gem de prune ,am tinut neaparat sa am si cateva borcanele de marmelada si neaparat magiun pentru cornulete ,tarte si alte bunatati .

Ingrediente :

  • 3 kg prune 
  • 2 mere 
  • 900 g zahar
Alegem fructe moi si foarte coapte,astfel sunt si dulci si nu este nevoie sa folosim  o cantitate mare de zahar.Le spalam ,le scoatem samburii si le punem intr-o oala mare cu fundul dublu impreuna cu merele decojite si tocate fin sau rase si zaharul.Le lasam in jur de jumatate de ora,amestecand din cand in cand pana se formeaza sufiecient suc ,apoi punem la fiert.
Eu am fiert marmelada in jur de 3 ore,amestecand des pentru ca se prinde de fundul oalei iar pe la jumatatea fierberii am maruntit fructele cu un mixer verical pentru a obtine o consistenta fina.
Cand a scazut suficient ,am pus marmelada in borcane sterilizate,le-am pus capacele si le-am pastrat pana a doua zi intr-o patura  (la dunst uscat ).
Apoi le-am etichetat si le-am dus in camara.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “MARMELADA DE PRUNE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare