MINCIUNELE

paine cu bicarbonat 030

50 min

simplu

20 portii

Poate ca nu seamana cu minciunelele pe care le faceau bunicile si mamele noastre dar sunt asa de bune incat n-am putut sa tin reteta doar pentru mine.Sunt minciunele crocante ,se topesc in gura si sunt extrem de bune.

In Italia,in perioada carnavalului se prepara o multime de dulciuri specifice printre care si cele de fata numite ,in functie de zona chiacchiere,sfrappole,crostoli,bugie…

Reteta de fata este extrem de simpla ,nu este cea clasica si se prepara doar din trei ingrediente.Sper sa va tenteze si sa le incercati 🙂 .

Ingrediente :

  • 100 g crema de branza tip Philadelphia
  • 80-85 g faina
  • un varf de cutit de praf de copt
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Intr-un bol amestecati crema de branza cu praful de copt si incorporati 80 de g de faina.Framantati rapid un aluat moale dar nelipicios,daca este nevoie mai adaugati putina faina.

1

 

Infasurati aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca jumatate de ora la temperatura camerei.

paine cu bicarbonat 022

 

Daca ,dupa ce s-a odihnit s-a mai inmuiat ,framantati-l putin cu un picut de faina.

Impartiti aluatul in jumatate si intindeti cu un sucitor o foaie cat puteti de subtire.Daca sunt groase ,nu vor fi crocante.

Taiati cu o ruleta zimtata dreptunghiuri iar in mijlocul lor mai faceti o taietura.

2

Prajiti miciunelele in ulei fierbinte cu mare atentie pentru ca se fac foarte repede.

Scoateti-le pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si pudrati-le cu zahar pudra vanilat .Pofta buna !

sursa

paine cu bicarbonat 040

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *