MINI PIZZE CU BLAT DE VINETE

mini pizze cu blat de vinete

Copilul meu adora aceste mini pizze cu blat de vinete. Sunt simplu de preparat,delicioase,fara pra multe calorii,perfecte pentru un pranz sau o cina usoara

Ingrediente

  • 2 vinete mari (800 g)
  • 150 g mozzarella
  • 70 g chorizo
  • 200 g suc concentrat de rosii (passata )
  • 50-60 ml ulei de masline
  • oregano uscat
  • busuioc proaspat

Mod de preparare mini pizze cu blat de vinete
Spalam vinetele si le taiem in felii groase,de 1 cm pe care presaramsare grunjosa si le lasam la scurs intr-o sita pentru jumatate de ora.Dupa aceea le clatim de sare si le uscam cu proasoape absorbante de bucatarie.
Acoperim doua tavi cu hartie de copt si asezam feliile unse cu ulei pe ambele parti,ajutandu-ne de o pensula.
Preincalzim cuptorul la 200 °C si coacem vinetele 20 de minute ,pana se inmoaie.Le scoatem din cuptor ,le intoarcem pe fiecare pe partea cealalta si le ungem cu suc de rosii,felii subtirele de chorizo,mozzarella, busuioc si origano.
Eu am facut o tava cu chorizo  la care am folosit busuioc si una simpla,doar suc de rosii ,mozzarella si oregano.
Reintroducem tavile in cuptor pentru inca 5 minute,atat cat se topeste mozzarella si sunt gata de servit.Pofta buna !

  • In locul vinetelor se pot folosi si dovlecei iar topping-ul il alegeti dupa imaginatie sau in  functie de ingredientele pe care le aveti la indemana.

mini pizze cu blat de vinete

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *