MINI TARTE CU SOMON,SPANAC SI OUA DE PREPELITA

 

Iata ca in rubrica „Retete fel de fel de la prieteni ” se adauga o noua reteta delicioasa si apetisanta .Am primit-o de la Claudia – Lecturi si arome ,o prietena minunata ,mamica de Cris,careia ii place sa gateasca gustos si sanatos .

Reteta de mini tarte cu somon,spanac si oua de prepelita este foarte simplu de preparat ,sanatoasa si delicioasa,asa ca nu pot decat sa v-o recomand .

Multumesc,Claudia !

 

Ingrediente

  • Blat
  • 2 linguri de fulgi de ovaz

  • 4 linguri de tarate de ovaz

     

  • o lingurita praf de copt

  • o lingura branza de vaci

     

  • o lingura cu smantana
  • sare, piper

 

  • Umplutura

 

  • 4 linguri cu spanac decongelat si scurs bine de apa

  • 2 linguri cu branza de vaci

  • sare, piper

  • 4 oua de prepelita

  • o felie de somon afumat

 

Mod de preparare mini tarte cu somon,spanac si oua de prepelita

 

  1. Pentru aluat: amestecam smantana cu branza de vaci, adaugam fulgii de ovaz, taratea de ovaz, praful de copt si condimentele.
  2. Decongelam spanacul si il scurgem bine de apa dupa care il amestecam cu branza si adaugam sare si piper dupa gust.
  3. Impartim aluatul in patru parti egale pe care le punem pe fundul a patru forme de silicon asezand usor in sus si pe peretii formelor o parte din aluat in forma de tarta.
  4. Punem in fiecare forma de briose, peste blatul deja asezat in ele si compozitia de branza, impartita in patru, bineinteles
  5. Peste fiecare tarta adaugam un ou de prepelita si lateral asezam o bucatica dintr-o felie de somon afumat.
  6. Asezam formele de silicon intr-o tava in care am pus putina apa calda si dam tava la cuptor, la foc mediu timp de aproximativ 30-40 de minute, cam cat sa se faca ouale de deasupra.
  7. Scoatem din cuptor si servim calde sau reci, dupa gustul fiecaruia.
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “MINI TARTE CU SOMON,SPANAC SI OUA DE PREPELITA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *