MUFFINS DE SPELTA CU CACAO SI GOJI

40 min

simplu

12 portii

 

Ideea acestor muffins de spelta cu cacao si goji a fost a Deei si trebuie sa spun ca a fost una buna.Au iesit deliciosi,au o consistenta usor umeda,sunt ciocolatosi si se prepara in doi timpi si trei miscari 🙂 .

*Spelta sau alacul este o specie de grau cu mai putin gluten, usor de digerat si foarte bogat in fibre,vitamine , proteine,carbohidrati complecsi.Are o aroma delicata de nuca,este o cereala hranitoare si sanatoasa.

 

Ingrediente

  • 210 g faina de spelta ( faina alba/ integrala de grau)
  • 40 g cacao
  • 150 g zahar brun
  • 60 ml ulei
  • 180 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • un varf de lingurita de bcarbonat
  • un praf de sare
  • 80 g goji (stafide,merisoare uscate,etc…)
  • 2-3 linguri de goji pentru decor (optional)

Mod de preparare muffins de spelta cu cacao si goji

Intai puneti fructele goji la hidratat in apa rece pentru 10 minute.

muffins de spelta cu cacao si goji

Intr-un bol amestecati ingredentele uscate iar intr-un pahar cele lichide.Turnati apoi amestecul lichid peste ingredientele din bol.

muffins-cu-cacao-si-goji

Amestecati doar pana se omogenizeaza si apoi incorporati fructele gji scurse bine de apa.

muffins de spelta cu cacao si goji

Acoperiti cu hartiute de copt o tava de muffins si distribuiti cat de cat egal compozitia.Deasupra presarati cateva fructe goji.Coaceti muffin-sii 25-30 de minute la 180 °C.

muffins-cu-cacao-si-goji-jpg1

Dupa ce s-au copt,scoateti-i pe un gratar sa se raceasca.Nu-i coaceti excesiv pentru ca vor fi sfaramiciosi,nu umezi si moi.Pofta buna !

muffins de spelta cu cacao si goji

muffins de spelta cu cacao si goji

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *