PAELLA CU FRUCTE DE MARE

Paella cu fructe de mare, o mancare spaniola deosebita, savuroasa si foarte usor de preparat. Prima data cand am preparat-o, am cerut sfaturi cumnatei mele dragi care locuieste in Spania si bina am facut, a fost fabuloasa si am devorat-o aproape in totalitate. Desi este o reteta extrem de simpla, va asigur ca este un deliciu.

Nu pot decat sa v-o recomand si voua, este un adevarat rasfat alaturi de un pahar de vin alb 🙂 .

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Ingrediente

  • 350 g orez cu bob rotund ( pentru paella sau risotto)
  • 250 g creveti
  • 250 g langustine
  • 500 g midii
  • 500 g calamari
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingurita rasa sofran filamente ( sau 1/2 lingurita de sofran macinat)
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • sare dupa gust
  • 1050 ml supa de peste sau de legume
  • lamaie pentru servit

Mod de preparare paella

Intai de toate curatam si spalam fructele de mare.

Midiile o sa va ia ce mai mult timp deoarece trebuiesc curatate foarte bine cu o perie aspra, burete de sarma sau ce aveti la indemana, astfel incat suprafata scoicilor sa nu mai aiba nicio impuritate. Puneti-le intr-un bol cu apa rece pentru 20-30 de minute sa lase nisipul pe care l-ar putea contine.

Apoi scurgeti-le si transferati-le intr-o craticioara. Puneti vasul pe foc mediu ( nu e nevoie de apa sau alt lichid) si lasati-le 8-10 minute pana se vor deschide toate.

Cele care raman inchise, aruncati-le iar lichidul pe care l-au lasat, puneti-l asa fierbinte intr-un bol mic peste firele de sofran.

Crevetii i-am spalat in apa rece si, pentru ca am vreut sa-i las intregi, cu carapace, le-am scos intesinele cu o scobitoare. La fel am procedat si cu langustinele.

Calamarii i-am curatat si i-am taiat inele mai grosute.

Intr-o cratita intinsa, de 33 de cm diametru, am incins uleiul si am prajit crevetii si langustinele cate un minut, maxim doua pe fiecare parte, apoi am scos fructele de mare pe o farfurie.

In uleiu ramas am calit ceapa si usturoiul tocate pana cand au inceput sa se inmoaie.

Am adaugat calamarii si am mai calit inca vreo doua minute.

 

Apoi ardeiul gras taiat felii.

A urmat orezul, boiaua iute, zeama de la sofran (strecurata de filamente) si supa de legume.

Fierbeti la foc mic si nu amestecati, scuturati doar din cand in cand vasul. Gustati si, daca mai este nevoie, sarati dupa gust.

Cand orezul a absorbit aproape tot lichidul, asezati desupra crevetii, langustinele si midiile.

Acum stingeti focul, acoperiti cu un capac si lasati paella sa se odihneasca 10 minute, timp in care orezul va absorbi lichidul ramas.

*Daca doriti, acum puteti adauga si o mana de mazare sau fasole pastai, fierte.

Mancati paella cu fructe de mare calda, stropita cu zeama de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna!

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *