Dulciuri

Paharute de ciocolata cu crema de mascarpone

Astazi va propunem o reteta interesanta de paharute de ciocolata cu crema de mascarpone. E un desert excelent perfect pentru o zi de sarbatoare cu multi invitati, care vor fi impresionati si incantati.

ciocolata cu crema de mascarpone

Ingrediente pentru ciocolata cu crema de mascarpone:


pentru paharute:

  • 180 gr ciocolata neagra
  • forme de silicon(sau hartiute ,forme de aluminiu pentru muffins)

 pentru crema:

  • 500 gr de mascarpone
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  •  2 linguri de rom

Mod de preparare:

Ciocolata neagra o topim la baie de abur sau la microunde si cu o pesula de bucatarie acoperim formele.

Punem la frigider cam o jumatate de ora si dam din nou cu pensula pentru ca paharutele sa se ingroasa. Bagam din nou la frigider si le lasam o ora sa se intareasca bine.

Intre timp preparam crema: ciocolata cu lapte o topim, mascarponele il amestecam cu zaharul vanilat si cele doua linguri de rom si la final incorporam ciocolata topita.

Scoatem paharutele cu grija din forme, oricum se scot usor din aceste forme pentru ca sunt foarte maleabile.

 

Crema o transferam intr-un sac a poche si umplem paharutele. Servim reci.

Cu aceasta reteta am vrut sa raspund provocarii lansate de Miha Simiuc care are ca tema ciocolata. Sper sa va placa!

Spor la treaba si pofta buna!

 

ciocolata cu crema de mascarpone
ciocolata cu crema de mascarpone

 

ciocolata cu crema de mascarpone

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.