PAINE INTEGRALA CU SEMINTE DE SUSAN

Inca o paine integrala cu seminte,dar de data asta am folosit  numai  faina integrala de grau si doar  un tip de seminte,nu un mix de seminte si doua tipuri de faina ca aici.A iesit chiar foarte buna ,a crescut frumos si are  un gust minunat de seminte de susan.

Ingrediente:

  • 500 g faina integrala de grau
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de miere
  • 2 linguri seminte de susan (+ pentru decor)
  • apa (350+50 ml)
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare paine integrala cu seminte

Drojdia si mierea le-am dizolvat  in 50 de ml apa  calduta .Faina cernuta am pus-o intr-un bol si am turnat amestecul de drojdie in mijloc iar semintele de susan pe margine.Am asteptat ca drojdia sa fermenteze cateva minute apoi am framantat vre-un sfert de ora  incorporand  restul de apa calda.La sfarsit am adaugat si cele 2 linguri de ulei de masline ,am acoperit vasul  si l-am lasat la loc cald sa creasca timp de o ora.

Dupa ce si-a dublat volumul am dat aluatului o forma si l-am pus intr-o tava pentru chec.Am uns suprafata cu apa si am presarat seminte de susan . Am mai asteptat o jumatate de ora sa mai creasca si am copt vreo 35-40 de minute in cuptorul incalzit inainte.

Dupa ce s-a racit complet am feliat-o .Delicioasa,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

21 comentarii la “PAINE INTEGRALA CU SEMINTE DE SUSAN”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *