PALEURI CU CAFEA

 

Aceste minunate paleuri cu cafea sunt perfecte pentru cei carora le plac dulciurile cu cafea. Am modificat usor reteta paleurilor clasice si am obtinut cele mai aromate fursecuri cu gust intens de cafea. Sunt fragede, se prepara usor si va asigur ca sunt atat de bune incat veti trece reteta pe lista celor favorite.

Ingrediente

  • pentru aproximativ 100 de coji/50 de paleuri
  • Aluat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 4 oua medii
  • o lingura de cafea solubila (ness)
  • 300 g faina
  • o lingura esenta de rom
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata de menaj
  • o lingura de cafea solubila(ness)
  • Decor
  • 100 g ciocolata alba
  • 5 linguri de lapte
  • o lingura rasa de cafea solubila (ness)

Mod de preparare paleuri cu cafea

Vom prepara mai intai crema pentru ca va trebui sa stea la rece cateva ore. Incalzim smantana pentru frisca intr-o craticioara pana aproape de punctul de fierbere, adaugam ciocolata tocata si ness-ul. Amestecam pana cand se omogenizeaza bine si dam crema la rece cateva ore.

Dupa ce s-a racit comple, mixati-o bine.

Cojile 
Intr-un bol frecam untul moale cu zaharul pudra, sarea, ajutandu-ne de un tel. Cand obtinem o compozitie omogena si cremoasa, adaugam cate un ou,amestecand bine dupa fiecare pana se inglobeaza perfect in aluat.Acum putem adauga si romul.
Incoropram si ness-ul, apoi faina.
Omogenizam bine compozitia.

Apoi o transferam intr-un sac à poche cu dui rotund  (sau chiar o punga groasa careia i-am taiat varful ) si formam mici gramajoare in tava acoperita cu hartie de copt.

Eu am folosit 4 tavi in care am pus cate 25 de gramajoare, distantate intre ele pentru ca se vor intinde semnificativ la copt .
Coacem la 180 °C, aproximativ 10-12 minute pana incep sa se coloreze usor pe margini. Acum vedeti in functie de cuptorul vostru cum se comporta, daca se coc prea repede micsorati temperatura pana la 150-160 °C.
Cand sunt coapte, trageti foaia de copt din tava pe o suprafata rece, astfel cojile nu vor deveni prea uscate.
Potriviti dupa marime si umpleti cojile de paleuri cu crema de ciocolata si cafea .
Preparati si glazura. Topiti ciocolata alba impreuna cu ness-ul si laptele.
Decorati paleurile cu glazura de cafea.
 Dupa ce s-a solidificat glazura, se pot manca. A doua zi vor fi mult mai fragede si elicioase. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *