Aperitive

Pancakes cu sunca si cascaval

Mi-a placut ideea de pancakes sarate si am pus-o in practica  preparand aceste delicioase pancakes cu sunca si cascaval.

Sunt tare bune calde, servite simple, sau cu diverse sosuri, dar sunt la fel de bune si reci, luate la pachet.

Multumim Edith, pentru inspiratie!

 

Ingrediente:

 

  • 3 oua
  • 115 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 140 ml lapte
  • 100 g sunca presata (sau de Praga)
  • 100 g cascaval
  • sare,piper

Mod de preparare pentru reteta pancakes cu sunca si cascaval:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam (sau le amestecam cu un tel ) cu sare si piper. Adaugam alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin pana le terminam.
Albusurile le mixam spuma si le incorporam usor cu o spatula la compozitia de galbenusuri. La final punem cascavalul dat pe razatoarea mare, sunca taiata cubulete si omogenizam cu grija.
Coacem intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei cate un polonic (nu prea mare) din compozitie (o intindem cu dosul polonicului), iar cand la suprafata au aparut bule de aer putem intoarce pe partea cealalta.
Mie mi-au iesit 6 pancakes-uri, cel care lipseste din poza l-am mancat eu :D.

Rapide, foarte bune si pot fi servite in orice moment al zilei.

Spor la treaba si pofta buna!

pancakes cu sunca si cascaval

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.