PANCAKES CU ZMEURA SI VANILIE

pancakes cu zmeura si vanilie

Duminica,la micul dejun,ne-am bucurat de aceste minunate pancakes cu zmeura si vanilie.Aceste clatite americane pufoase si aromate sunt pe gustul nostru si le prepar foarte des in diverse combinatii.De data asta am ales zmeura si vanilie,iar ca topping am preferat miere.

Le-am copt in tigaia Regis Stone de la Alo Shop, care a devenit tigaia mea prefarata si,pe care o folosesc cel mai de in ultimul timp.

Datorita invelisului special,antiaderent,cu efect de piatra incinsa,pancakes-urile s-au copt perfect si uniform,fara a folosi niciun pic de ulei.

 

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 linguri de ulei (sau unt topit)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita vanilie( saminte,extract,esenta sau zahar vanilat)
  • 70 g zmeura

 

Mod de preparare pancakes cu zmeura si vanilie

Intr-un bol amestecati faina cu zaharul,praful de sare,praful de copt si vanilia.

In alt vas puneti laptele,uleiul sau untul topit si galbenusul de ou si amestecati-le bine.

Turnati compozitia lichida peste ingredientele uscate din bol si amestecati sa se omogenizeze compozitia.La final incorporati delicat si albusul batut spuma.

pancakes-cu-zmeura-si-vanilie

Lasati comozitia sa se odihneasca 15-20 de minute si,inainte de a coace pancakes-urile,adaugati fructele.

pancakes cu zmeura si vanilie

Incalziti tigaia si puneti cate un polonic micut din compozitie.Cand ,la suprafata au aparut gaurele,iar suprafata nu mai este lucioasa,intoarceti clatita cu o spatula pe cealalta parte.

pancakes-cu-zmeura-si-vanilie-jpg1

Continuati pana cand terminati compozitia.

Din ingredientele date obtineti 5 pancakes-uri de 15 cm diametru.

Mancati-le calde cu fructe proaspete si sirop de artar,agave sau miere,ori diverse sosuri de vanilie sau ciocolata,nutella,dulceata.Pofta buna!

pancakes cu zmeura si vanilie

pancakes cu zmeura si vanilie

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *