PASTA DE ZAHAR ,MARTIPAN,FONDANT SI PASTA MMF

martipan-2B046-tile

   La o masa festiva sau in orice alta ocazie speciala fiecare vrea sa aiba un tort deosebit,gustos si frumos decorat. Exista multe metode ,tehnici si produse dar de cele mai multe ori alegem in functie de gustul si indemanarea noastra.
Pentru a nu face confuzie intre ele ,am hotarat sa le pun impreuna ,astfel eliminam orice urma de indoiala si avem si de unde alege. 😀

Martipanul se preparara din faina de migdale , zahar pudra , albus de ou ( sau apa ) . Personal nu-l folosesc la imbracarea si decorarea torturilor ,fac mai degraba floricele sau diverse forme pentru ca nu este foarte maleabil si se lucreaza mai greu cu el dacat cu pasta de zahar.

                                                              Bomboane de martipan

Fondantul ( glazura fondanta ) se face din zahar si apa care se fierb pana ating temperatura de 110-112 ° C ,apoi se adauaga miere sau glucoza si se continua fierberea pana la maxim 115 °C.Apoi se transfera lichidul intr-un bol si se mixeaza foarte bine pana ce va scadea temperatura la jumatate si va deveni solid.
Se pastreaza la frigider intr-o punga sau caserola iar cand vom avea nevoie ,il vom topi la baie de abur,adaugand eventual o lingura de apa.Nu-l fierbeti pentru ca ,dupa uscare ,fondantul va crapa.
In functie de ce intrebuintare va avea ,se adauga cacao (pentru glazurat amandinele ,eclerele,etc ) sau coloranti (pentru diverse prajiturici ,bomboane si torturi ).

                                                                           Eclere

Pasta de marshmallow fondant contine caramele marshmallow ,apa si zahar pudra .Aici puteti vedea tot procedeul de preparare ,simplu de altfel iar pasta obtinuta este maleabila,dupa mine cel mai usor de facut si de lucrat cu ea.

                                                     Tort cu crema de mascarpone

Pasta de zahar are la baza zaharul pudra ,gelatina ,apa,miere sau glucoza ,unt sau diverse uleiuri vegetale si (optional ) arome la alegere. O folosesc pentru decorarea torturilor sau prajiturilor  iar din resturile care imi raman ,decupez diverse forme micute pe care le pun la uscat si le folosesc tot pentru decor.

                                               Rulada cu crema de nutella si mascarpone

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare