PESTO DE BUSUIOC

Poate nu este cel mai cremos pesto de busuioc  pe care l-am facut pana acum, dar va asigur ca este atat de gustos si aromat, incat l-as manca si la micul dejun. Cine ma cunoaste, stie cat de mult iubesc busuiocul si parfumul lui, tocmai de aceea nu-mi lipseste niciodata cateva ghivece cat tine sezonul.

Cand il culeg, prima data fac pesto de busuioc, asa il am la indemana ori de cate ori am nevoie. Este indeajuns sa fierb cateva paste, sa le condimentez cu pesto si am obtinut rapid un pranz rapid sau o cina gustoasa. Dar si sa schimb radical gustul unui piept de pui la gratar, de exemplu; o lingurita intinsa pe o friptura fierbinte, face diferenta. Este un deliciu insa si-n piureul de cartofi, da un gust grozav si salatelor de cereale, rosii, bruschette  sau legumelor la gratar.

De data asta, am avut timp si l-am facut la mana dar se poate prepara la fel de bine si mult mai rapid, cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie.

Ingrediente

  • 50 g frunze proaspete de busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • un varf de lingurita de sare grunjoasa
  • 15 g seminte de pin
  • 80-100 g parmezan ras
  • 100 ml ulei extravirgin de masline

 

Mod de preparare pesto de busuioc

Alegeti frunze de busuioc frumoase, proaspete, fara pete si stergeti-le cu o carpa. Nu le spalati!

Intr-un mojar sau intr-un bol de ceramica, zdrobiti cateii de usturoi impreuna cu sarea.

Cand au devenit pasta, incepeti sa adaugati frunzele de busuic, cate o mana, pe rand.

Dupa ce ati terminat de zdrobit si frunzele de busuioc, incorporati si semintele de pin.

Continuati cu parmezanul. Daca aveti si pecorino, inlocuiti o treime din parmezan, in combinatie, va avea un gust si mai bun.

Iar la final, inglobati uleiul in fir, amestecand continuu.

Gata, am obtinut un pesto de busuioc armat si delicios. Se poate pastra in borcane 2-3 zile la frigider, important este sa fie acoperit cu o pelicula fina de ulei. Sau, daca faceti cantitati mai mari, in congelator, in cutitute mici de plastic.

*Cum va spuneam si la inceputul  articolului, puteti face un pesto bun si cremos in blender sau robot. Puneti toate ingredientele in blender, in afara de ulei si mixati cu grija ( lamele nu trebuie sa se incalzeasca foarte tare pentru ca pesto-ul va avea un gust amarui). Turnati uleiul in fir si mixati pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Dupa ce am terminat de facut pesto, l-am si folosit pentru a condimenta niste paste integrale. Un adevarat deliciu!

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

 

  • SALATA CAPRESE (click pentru reteta) este minunat de aromata daca, in locul frunzelor de busuioc folositi pesto.

  • Sau VINETELE EVANTAI (click pentru reteta), pot fi aromate cu pesto inainte de a le pune la cuptor.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *