PIEPT DE PUI CU LAPTE DE COCOS SI CURRY

cozo-si-thailand-132

35 min

mediu

3-4 portii

Reteta de piept de pui cu lapte  de cocos si curry pe care am vazut-o la Licuta-Din bucataria mea,m-a cucerit pe loc si, fiind cu iz thailandez am stiut ca o sa-mi fie pe plac.Si a fost,combinatia mi-a placut foarte mult,am preparat-o in maxim jumatate de ora cu tot cu fiertul orezului si am avut parte de un pranz mai mult decat delicios.

Ingrediente :

  • un piept mare de pui dezosat (700 g-800 g )
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura pudra de curry
  • 2 linguri sos de soia
  • 250 ml lapte de cocos
  • 250 ml supa de pui
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper
Garnitura :
  • 300 g orez basmati
  • 450 ml apa
  • sare si piper

Mod de preparare piept de pui cu lapte de cocos si curry

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l prajim usor in doua linguri de ulei de masline,intr-o tigaie adanca sau wok.Scoatem carnea pe o farfurie,adaugam si celelalte doua linguri de ulei ramase si calim ceapa taiata solzisori si usturoiul feliute.Cand ceapaa devenit translucida ,adaugam praful de curry si mai calim un pic pentru a-si lasa aromele.Adaugam apoi laptele de cocos si supa de pui,iar dupa ce da cateva clocote,punem inapoi in tigaie si pieptul de pui.

Lasam sa fiarba la foc mediu,fara capac pana ce sosul capata consistenta,dupa care adaugam sosul de soia,sare si piper dupa gust.

Mai dam un clocot,doua si stingem focul.
Inainte cu 10-15 minute ca mancarea sa fie gata,preparam si garnitura.Intr-o craticioara punem orezul clatit inainte sub jet de apa,adaugam sare si piper,cei 450 ml apa si fierbem acoperit in jur de 10 minute,pana ce orezul absoarbe toata apa.

Servim pieptul de pui cu garnitura de orez.Delicios,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “PIEPT DE PUI CU LAPTE DE COCOS SI CURRY”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *