PINK ZEBRA CAKE

pink-e-zucchini-054

Prajitura zebra este facuta suta la suta de fiica-mea.A avut asa un chef nebun de gatit in weekend incat m-a convins sa mai inversam rolurile si sa fiu eu aceea care spala vasele.Mi-a convenit targul propus si m-am facut invizibila pentru ca nu aveam emotii ,ma ajuta destul de mult ,mai gateste si ea ,se pare ca-i place iar cand gatesc eu  sta pe langa mine asa cum stateam eu pe langa mama mea. 🙂

Ingrediente :

  • 350 g faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de rom / vanilie
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • cateva picaturi de colorant gel sau praf rosu

Mod de preparare prajitura zebra

Procedeul este desul de simplu si se foloseste un mixer de mana pe tot parcursul prepararii.
Intr-un bol mare punem ouale ,zaharul si incepem sa mixam pana obtinem o compozitie pufoasa si deschisa la culoare.Turnam uleiul in fir si apoi laptele,esenta ,apoi faina amestecata cu praful de copt,mixand continuu.
Pregatim trei boluri de aceeasi marime si impartim compozitia in trei parti aproximativ egale.In primul punem cacaoa,in al doilea colorantul rosu iar ultimul va ramane simplu.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma cu diametrul de 26 cm si inepeti sa puneti din cele trei compozitii,cu ajutorul unui polonic mediu,incepand din centru ,alternand culorile.
Aveti grija sa nu miscati forma foarte mult pentru ca se deplaseaza compozitia ( si iese asa,ca a noastra  :)).
Coacem prajitura 40-50 de minute la 180 °C,cupor preincalzit.Se taie rece,pofta buna!
surse aici si aici

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “PINK ZEBRA CAKE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *