PIZZA CU DOVLECEI SI SOMON AFUMAT

 

 

Daca va place somonul afumat,va propun sa incercati o pizza cu dovlecei si somon afumat.Este o combinatie atat de buna incat as putea s-o mananc sapatmanal 🙂 .Incercati-o si va veti convinge!

 

 

 

Ingrediente

  • Aluat pentru doua blaturi de 34-35 cm 
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
  • 300 ml apa calda
  • Topping
  • 1-2 dovlcei (250 g)
  • 100 g somon afumat
  • 200 ml suc concentrat de rosii
  • 250 g mozzarella
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • busuioc/oregano

Mod de preparare pizza cu dovlecei si somon afumat

Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .
Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Acum incepemsa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,in loc caldut,ferit de curenti de aer.Trebuie sa-si tripleze volumul.
pizza cu dovlecei si somon afumat
Cat timp dospeste aluatul spalam,taiem dovleceii in felii subtiri si ii frigem in tigaia grill pe ambele parti.Nu trebuie sa se inmoaie foarte tare,se vor mai gati si in cuptor.Presarati pe ei sare dupa gust.
Impartim apoi aluatul in jumatate si intindem doua discuri mari ,de 34-35 cm pe care le punem in tavi acoperite sau nu cu hartie de copt .
Ungem discurile cu sucul de rosii,distribuim dovleceii,somonul afumat rupt bucatele,mozzarella rupta cu mana si ea.Decorati cu busuioc proaspat sau oregano si deasupra fiecareia turnati in fir cate doua linguri de ulei pe fiecare.
pizza cu dovlecei si somon afumat
Incingeti cuptorul la putere maxima(240°C la mine) si coaceti pizza 15-20 de minute.Savurati-o calda,este grozava!Pofta buna !
pizza cu dovlecei si somon afumat
pizza cu dovlecei si somon afumat

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *