PIZZA CU SALAM

 

 

Pizza cu salam,o reteta simpla si delicioasa pe care o fac deseori pentru ca este pe gustul tuturor.Este o combinatie delicioasa,salamul uscat impreuna cu felii fine de ceapa si ardei gras,au un gust grozav.

Incercati-o,va asigur ca o veti repeta de multe ori 🙂 .

 

 

Ingrediente

  • Aluat (pentru doua blaturi de 34-35 cm)
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
  • 300 ml apa calda
  • Topping
  • 150 g salam uscat feliat fin
  • 250 g mozzarella
  • 200 ml suc concentrat de rosii
  • o ceapa mica(poate fi si rosie)
  • 1 ardei gras rosu
  • oregano uscat sau proaspat

Intai pregatim aluatul.Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .

Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .

Acum incepem sa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,intr-un loc caldut,ferit de curenti de aer.
 Dupa ce s-a scurs timpul,aluatul trebuie sa-si tripleze volumul.
BLAT-DE-PIZZA
In timp ce dospeste aluatul ne ocupam de topping.Taiem salamul in felii sutirele,tocam fin ceapa si ardeiul gras.
Impartim aluatul in doua si intindem cu mainile doua blaturi de 34-35 cm.
Ungem fiecare blat cu suc de rosii,adaugam ceapa si ardei gras,felii de salam,mozzarella si presaram frunze de oregano.
PIZZA CU SALAM
Incingem cuptorul la putere maxima si coacem pizza 25-30 de minute .Pofta buna !
pizza cu salam
pizza cu salam
pizza cu salam

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *