PIZZA MARINARA

60 min

mediu

2 portii

Pizza marinara este unul dintre cele mai simple tipuri de pizza ,extrem de gustoasa si aromata.Contine ingrediente putine ,dintre cele mai comune  cum sunt usturoiul si rosiile ,asadar ,daca n-ati facut-o pana acum,e momentul s-o incercati .

Ingrediente :
(pentru doua bucati cu diametrul de 34-35 cm )

Blaturi :

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata ( sau 7 g uscata )
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 300 ml apa calda
Topping :
  • 200 g suc de rosii (passata )
  • 5-6 catei de usturoi
  • oregano uscat sau proaspat
  • sare si piper proaspat macinate
  • 3-4 linguri de ulei
Mod de preparare pizza marinara 
 
Aluatul se prepara astfel .Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .
Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Acum incepemsa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,in loc caldut,ferit de curenti de aer.Trebuie sa-si tripleze volumul .

Impartim aluatul in jumatate si intindem discuri cu diametrul de 34 cm .

Sucul de rosii il amestecam cu sare si piper proaspat macinate si-l distribuim egal pe blaturi.Taiem cateii de usturoi in felii si-i asezam din loc in loc,presaram oregano si stropim cu uleiul de masline .

Incingem cuptorul la temperatura maxima si coacem fiecare pizza aproximativ 20 de minute,pana ce blatul s-a copt si a capatat o culoare frumoasa .Eu folosesc treapta din mijoc a cuptorului pentru pizza,se coace foarte bine si se rumeneste exact asa cum trebuie .Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *