PIZZA MARINARA

pizza-2B105

60 min

mediu

2 portii

Pizza marinara este unul dintre cele mai simple tipuri de pizza ,extrem de gustoasa si aromata.Contine ingrediente putine ,dintre cele mai comune  cum sunt usturoiul si rosiile ,asadar ,daca n-ati facut-o pana acum,e momentul s-o incercati .

Ingrediente :
(pentru doua bucati cu diametrul de 34-35 cm )

Blaturi :

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata ( sau 7 g uscata )
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 300 ml apa calda
Topping :
  • 200 g suc de rosii (passata )
  • 5-6 catei de usturoi
  • oregano uscat sau proaspat
  • sare si piper proaspat macinate
  • 3-4 linguri de ulei
Mod de preparare pizza marinara 
 
Aluatul se prepara astfel .Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .
Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Acum incepemsa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,in loc caldut,ferit de curenti de aer.Trebuie sa-si tripleze volumul .

Impartim aluatul in jumatate si intindem discuri cu diametrul de 34 cm .

Sucul de rosii il amestecam cu sare si piper proaspat macinate si-l distribuim egal pe blaturi.Taiem cateii de usturoi in felii si-i asezam din loc in loc,presaram oregano si stropim cu uleiul de masline .

Incingem cuptorul la temperatura maxima si coacem fiecare pizza aproximativ 20 de minute,pana ce blatul s-a copt si a capatat o culoare frumoasa .Eu folosesc treapta din mijoc a cuptorului pentru pizza,se coace foarte bine si se rumeneste exact asa cum trebuie .Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *