PLACHIE DE PESTE

muff-e-pesce-098

Plachia de peste este una din mancarurile mele preferate ,este gustoasa si usor de preparat.Puteti folosi crap,caras,pastrav,somon,macrou sau orice peste este pe gustul vostru,rezultatul va fi de fiecare data la fel de delicios.

 

Ingrediente:

  • 1 kg de pastrav somonat
  • 6-7 linguri de ulei de masline
  • 4 cepe mari
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 5-6 rosii mari (sau o conserva de rosii cubulete de 400 g)
  • 150 g pasta de rosii
  • 150 ml vin
  • 100-150 ml apa
  • 2 frunze de dafin
  • sare si piper
  • patrunjel proaspat pentru servit
  • ulei pentru prajit pestele

Mod de preparat plachie de peste

Curatam pestele ,il spalam bine si-l uscam cu hartie de bucatarie.
Il saram usor ,il taiem bucati si-l prajim foarte putin pe ambele parti,apoi il transferam intr-o tava pentru cuptor.Daca va e teama ca o sa se lipeasca putetil sa-l pudrati cu faina,dar mi-e nu-mi place pasajul asta asa ca-l evit.
Intr-o tigaie adanca punem uleiul de masline si calim ceapa tocata felii ,3-4 minute pana se inmoaie.
Adaugam apoi ardeiul si usturoiul tocate felii,
iar dupa 2-3 minute rosiile decojite si tocate,sucul de rosii ,frunzele de dafin ,sare si piper.
Fierbem inca 5 minute,apoi distribuim compozitia peste pestele din tava.Turnam   vinul si apa  si punem tava la cuptor pentru 35-40 de minte la 180°C.
Cand legumele s-au inmuiat si lichidul a a scazut,presaram patrunjel tocat deasupra si servim calda.Merge de minune alaturi de mamaliguta.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “PLACHIE DE PESTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *