PLACINTA CIOBANULUI

004

Pentru ca se apropie Pastele m-am gandit sa va arat o placinta englezeasca tare buna ,numita placinta ciobanului sau shepherd’s pie .In reteta originala se foloseste carne de miel dar eu nu am avut de ajuns si am completat cu carne slaba de porc.

O puteti face doar din carne de porc daca nu va place mielul , va asigur ca este grozav de buna,iar daca-l mai vedeti si pe Gordon Ramsay in actiune ,e imposibil sa nu va faca s-o preparati  🙂 .

 

Ingrediente

  • 700-800 g carne de miel (porc sau chiar pui )
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml supa de legume
  • 3-4 linguri bulion concentrat de rosii
  • sare si piper proaspat macinate
  • cimbrisor si rozmarin

 

  • Piure de cartofi

 

  • 1,5 kg cartofi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri de parmezan ras

Mod de preparare placinta ciobanului

Intr-o tigaie adanca incalzim uleiul de masline si calim carnea foarte bine.Cand si-a schimbat  culoarea adaugam sare ,piper ,ceapa ,usturoiul ,morcovul rase ,dupa careva minute sosul Worcestershire,bulionul de rosii,vinul rosu si continuam gatirea pana se evapora alcoolul.Sper final adaugam si ierburile aromate tocate marunt.

Intre timp fierbem cartofii decojiti si taiati cubulete ,apoi ii pasam cu instrumentul pentru piure.Saram si piperam dupa gust iar dupa ce s-a mai racorit un pic adaugam galbenusurile si 2 linguri de parmezan.

Pregatim o tava de 28×30 cm ( puteti folosi foarte bine si un vas roman sau de yena ) si asezam carnea tocata ,apoi piureul de cartofi iar deasupra cele doua linguri de parmezan ramase.

003

 

Coacem placinta ciobanului 35-40 de minute la 220°C ,pana capata o crusta aurie.Alaturi de o salata este un fel de mancare absolut grozav si sper sa va tenteze.Daca nu eu ,macar Gordon ! Pofta buna!

014

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *