Aluaturi dulci

Placinta cu branza dulce

 

 

Pentru ca astazi este zi de sarbatoare ,va servesc cu o placinta cu branza dulce, absolut delicioasa .Am folosit branza dulce in amestec cu urda ,o umplutura cremoasa care mi-a placut foarte mult si aluat dospit ,pufos si aromat .A rezultat cea mai buna placinta ,gustoasa si rumena ,asa ca a bunicii 🙂 .

 

Ingrediente:

 

  • Aluat
  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proasata ( sau un pliculet de 7 g uscata )
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei
  • 120 g zahar
  • un praf de sare
  • arome (vanilie ,coaja de lamaie )
  • Umplutura
  • 500 g branza dulce (sau urda )
  • 5 linguri de zahar
  • 3 oua
  • vanilie ,rom
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 4-5 linguri de lapte

 

Mod de preparare pentru reteta placinta cu branza dulce:

 

Pentru prepararea aluatului procedam asa .Cernem faina intr-un bol ,facem o gropita in mijlocul ei si punemdrojdia amestecata cu un pic de lapte caldut si-o lasam sa se activeze.

Separat ,batem ouale cu zaharul ,sarea si aromele,apoi punem si laptele cald .Turnam compozitia peste faina si framantam ,incorporand putin cate putin uleiul ,pana obtinem un aluat moale si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .

Cat creste aluatul,pregatim umplutura amestecand toate ingredientele intr-un vas pana se omogenizeaza .

placinta cu branza dulce.jpg 1

Dupa ce aluatul e gata de modelat,il impartim in doua bucati egale .Intindem cu sucitorul fiecare bucata ,astfel incat sa obtinem doua dreptunghiuri de 35×45-50 cm .

placinta cu branza dulce

Rulam foaia si asezam sulurile obtinute intr-o tava rotunda de 26 cm ,in forma de melc .Lasam placinta sa mai creasca vreo 30 de minute ,apoi o ungem cu oul batut impreuna cu 4-5 linguri de lapte .

placinta cu branza dulce

Coacem placinta 40-45 de miute,primele 15-20 de minute la 200°C ,apoi reducem focul la 180 ° C si continuam pana cand este complet coapta .

Daca are tendinta sa se arda deasupra prea devreme,acoperiti-o cu folie de aluminiu .Eu am lasat-o sa se rumeneasca destul si mi-a adus aminte de cozonacii bunicii  <3 .

Daca doriti ,dupa racire decorati-o cu zahar pudra.

Spor la treaba si pofta buna !

placinta cu branza dulce

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.