PLACINTA CU SPANAC SI FETA

066

45 min

simplu

4 portii

Placinta cu spanac si feta ne place foarte mult  si din cand in cand mai fac si la tigaie . Nu cred ca e mai rapid asa pentru ca se coc pe rand dar are cu siguranta un gust deosebit fata de cele coapte in cuptor .
Ingredientele folosite sunt comune ,reteta este simpla ,trebuie doar un picut de rabdare .

 

Ingrediente
Aluat :

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte (sau apa )
  • 1/2 lingurita de sare
Umplutura :
  • 350 g spanac congelat (cantarit dupa ce l-am decongelat si stors )
  • 100 g feta (sau alta branza sarata )
  • o ceapa mica
  • 100 g smantana acra
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei pentru prajit
Mod de preparare 
 
Din faina ,sare si laptele  (apa ) cald framantam un aluat potrivit de moale pe care il lasam sa se odihneasca jumatate de ora .
Intre timp preparam umplutura .Tocam spanacul marunt si-l punem intr-un bol ; adaugam ceapa tocata fin ,feta sfaramitata,smantana , sare si piper dupa gust .Amestecam sa se omogenizeze compozitia .
Aluatul il impartim in 4 parti aproximativ egale .Intindem cu un sucitor fiecare bucata cat putem de subtire ,infainand mereu blatul de luru pana obtinem un aluat dreptunghiular .
Punem un sfert din umplutura si o distribuim pe toata suprafata .
Rulam foaia (ca pe rulada ) si apoi ii dam forma de melc pe care il aplatizam cu sucitorul .
Intr-o tigaie antiaderenta incalzim o lingura de ulei si prajim placinta la foc mic,in jur de 7-8 minute pe fiecare parte .
Mancam placintele calde dar si reci sunt delicioase .Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “PLACINTA CU SPANAC SI FETA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *