Dulciuri

Porridge cu fulgi de cereale si capsune

Porridge cu fulgi de cereale si capsune

 

Pentru un inceput de saptamana plin de energie, va aduc un mic dejun englezesc, Porridge cu fulgi de cereale si capsune, preparat cu lapte, servit cu fructe de sezon si ciocolata amaruie.Si pentru ca noua ne place ca gustul sa fie usor dulceag,am adaugat si miere de data aceasta,dar merge si zaharul brun,sirop de artar sau agave.
Sper sa va tenteze si sa-l incercati.

Ingrediente pentru o portie:

 

  • 60 g fulgi de cereale (mix sau fulgi de ovaz,grau,secara,spelta… )
  • 350 ml lapte degresat
  • 2 lingurite de miere
  • cateva bucati de ciocolata amaruie
  • 2-3 capsune

 

Mod de preparare pentru reteta Porridge cu fulgi de cereale si capsune:

 

Punem intr-un vas,pe foc,laptele si cerealele si fierbem in jur de 5-7 minute la foc mediu pana ce compozitia incepe sa se ingoasa.Dupa racire va deveni mult mai consistenta.
Punem porridge-ul intr-un bol,turnam deasupra mierea si decoram cu bucati de capsune si ciocolata.
Este foarte simplu de facut,putem folosi fructe de sezon sau ce avem la indemana iar ciocolata se poate inlocui cu merisoare,stafide,curmale,nuci,alune,migdale sau diverse seminte .
Spor la treaba si pofta buna!
Porridge cu fulgi de cereale si capsune

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.