PRAJITURA CU BRANZA SI CACAO

praji-2B027

De cand s-a racorit afara nu mapot abtine sa nu aprind cuptorul aproape in fiecare zi.Aveam pofta de o prajitura si am ales sa fac prajitura cu branza si aluat ras sau prajitura Rudy , cum mai este cunoscuta .Nu e greu de facut si nu necesita cine stie ce ingrediente iar rezultaul este minunat.

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 pachet de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Umplutura
  • 750 g branza dulce de vaci (sau ricotta scursa bine )
  • 3 oua
  • coaja de la o jumatate de lamaie (sau esenta de vanilie/extract sau zahar vanilat )
  • 200 g zahar
  • stafide (optional )

 

Mod de preparare prajitura cu branza si aluat ras

Prima data pregatim aluatul .Punem toate ingredientele intr-un bol si framantam bine pana obtinem un aluat omogen .
 Il impartim in doua bile egale pe care le tinem la frigider cel putin 30 de minute sau 10-15 minute la congelator.
Intre timp amestecam intr-un bol ingredientele pentru umplutura .Eu am preferat coaja de lamaie in locul vaniliei,se potriveste perfect cu branza iar in locul branzei dulci de vaci am pus ricotta( urda ) bine scursa.
Intr-o tava (25×35 cm ) unsa cu unt si tapetata cu faina radem uniform pe razatoarea mare prima bila de aluat,punem umplutura si nivelam bine ,apoi radem si bila a doua.
Coacem prajitura cu branza si aluat ras 40-45 de minute la 180 °C.Dupa ce s-a racit complet se poate taia in forma diferita.Pofta buna!

Daca ai incercat reteta,fa-i o poza si trimite-o alaturi de numele tau la  retetefeldefel@yahoo.it   si-o voi atasa la finalul postarii!
 
Flavya Georgeta Asoltanei a testat prajitura si i-a iesit grozav de bine !

Si Lory a incercat reteta si i-a placut foarte mult.Multumesc. 🙂

 

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “PRAJITURA CU BRANZA SI CACAO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *