PRAJITURA CU BRANZA SI CACAO

De cand s-a mai racorit afara nu ma pot abtine sa nu aprind cuptorul aproape in fiecare zi. Aveam pofta de ceva dulce si am ales sa fac prajitura cu branza si cacao sau prajitura Rudy, cum mai este cunoscuta. Nu e greu de facut si nu necesita cine stie ce ingrediente iar rezultaul este minunat. Aluatul fraged cu cacao se combina perfect cu umplutura cremoasa si aromata de branza dulce sau ricotta.

Va invit s-o incercati, va asigur ca este delicioasa!

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 pachet de praf de copt (7 g)
  • 2 linguri de cacao
  • Umplutura
  • 750 g branza dulce de vaci (sau ricotta scursa bine )
  • 3 oua
  • coaja de la o jumatate de lamaie (sau esenta de vanilie/extract sau zahar vanilat )
  • 200 g zahar
  • stafide (optional )

 

Mod de preparare prajitura cu branza si cacao

Prima data pregatim aluatul. Punem toate ingredientele intr-un bol si framantam bine pana obtinem un aluat omogen.
Fiind un aluat fraged, nu trebuie framantat in exces, este suficient sa se incorporeze bine toate ingredientele.
 Il impartim in doua bile egale pe care le tinem la frigider cel putin 30 de minute sau 10-15 minute la congelator.
Intre timp amestecam intr-un bol ingredientele pentru umplutura. Eu am preferat coaja de lamaie in locul vaniliei, se potriveste perfect cu branza iar in locul branzei dulci de vaci am pus ricotta (urda ) bine scursa.
Intr-o tava (25×35 cm ) unsa cu unt si tapetata cu faina radem uniform pe razatoarea mare prima bila de aluat. Punem umplutura si nivelam bine, apoi radem si a doua bila.
Coacem prajitura cu branza si cacao, 40-45 de minute la 180 °C. Dupa ce s-a racit complet se poate taia in forma dorita. Pofta buna!

Daca ai incercat reteta,fa-i o poza si trimite-o alaturi de numele tau la  retetefeldefel@yahoo.it   si-o voi atasa la finalul postarii!
 
Flavya Georgeta Asoltanei a testat prajitura si i-a iesit grozav de bine !

Si Lory a incercat reteta si i-a placut foarte mult.Multumesc. 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “PRAJITURA CU BRANZA SI CACAO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *