PRAJITURA CU CREMA DE CAFEA

 

Prajitura cu crema de cafea are tot ce imi doresc de la un desert cu cafea. Are aroma, gust delicios, crema fina, o glazura grozava si un blat bine insiropat.

Incercati-o, cu siguranta o veti trece pe lista favoritelor 🙂 .

 

Ingrediente

  • Blat (22 x 32cm)
  • 5 oua mari
  • un pic de sare
  • 180 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 140 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura de cafea solubila (ness)
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingura cafea solubila ( ness)
  • Glazura
  • 100 g zahar
  • 100 ml cafea tare (espresso)
  • 100 g ciocolata neagra ( 50-60 % masa de cacao )
  • 25 g unt
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 2 linguri de ness
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare prajitura cu crema de cafea

Pentru blat mixam ouale intregi cu un praf de sare si zaharul timp de 10-15 minute pana se tripleaza in volum. Va trebui sa obtinem o compozitie cremoasa, pufoasa si deschisa la culoare .

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si ness-ul iar apoi incorporam in compozitia de oua, putin cate putin, amestecand delicat cu o spatula .

La final incorporam usor si uleiul.

Transferam aluatul obtinut intr-o tava de 22×32 cm si coacem blatul 30-35 de minute la 180 °C. Cand este gata, il rasturnam si-l lasam sa se raceasca complet .

Intre timp preparam si siropul. Caramelizam zaharul cu atentie sa nu-l ardem, turnam cu grija apa  si  lasam la fiert pana se topeste tot caramelul .Cand s-a mai racorit adaugam ness-ul si amestecam pana se dizolva. Lasam la racit.

Glazura se prepara extrem de simplu. Fierbem cafeaua si zaharul timp de 5 minute la foc mic, luam vasul de pe foc si dupa 2-3 minute, punem ciocolata si untul. Amestecam energic pana se omogenizeaza. Nu va temeti daca va parea taiata, va deveni cremoasa dupa ce s-a racit.

Dupa racire, indepartam marginile blatului si-l taiem in 24 de patratele.

Scufundam rapid  patratelele de blat si le asezam intr-o tava.

 

Acum nu ne ramane decat sa glazuram prajiturile, turnand cu o lingura glazura peste fiecare patratel.

Punem tava la rece si preparam crema.

Intr-un bol punem mascarponele, smantana pentru frisca (nebatuta ), zaharul pudra si cafeaua solubila dizolvata in cele doua linguri de apa.

Mixam pana cand se formeaza o crema consistenta si omogena.

Transferam crema intr-un sac a poche si decoram dupa imagiatie prajiturile. Daca vreti, deasupra cremei puteti presara un pic de ness. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “PRAJITURA CU CREMA DE CAFEA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *