Dulciuri

Prajitura cu dulceata de smochine

Azi va propunem prajitura cu dulceata de smochine, o reteta usor de preprat. Are un gust excelent si o veti face inca o data.

prajitura cu dulceata de smochine

    Ingrediente:

 

  • 250 gr de unt
  • 240 gr de zahar brun
  • 270 gr de faina
  • 4 oua
  • 110 ml lapte
  • 1/2 pliculet de praf de copt (7gr)
  • 1 esenta de rom
  • 200 gr dulceata de smochine (sau alt gem care va place)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare pentru reteta prajitura cu dulceata de smochine:

 

Untul moale il mixam cu zaharul brun, adaugam ouale unul cate unul, esenta de rom, si faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Rezulta o compozitie cremoasa, nu foarte tare.

 

Punem compozitia intr-o forma rotunda, unsa si tapetata cu diametrul de 24 de cm. Nivelam si punem smochinele din dulceata pe deasupra din loc in loc. Coacem la foc mediu cam 35 de minute si apoi o lasam la racit.

Cand prajitura s-a racit complet presaram  zahar pudra si taiem felii.

Spor la treaba si pofta buna!

prajitura cu dulceata de smochine
prajitura cu dulceata de smochine

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.