Dulciuri

Prajitura cu mere intregi. Reteta delicioasa

Prajitura cu mere intregi este desertul care mi-a indulcit si bucurat copilaria. Cu siguranta o s-o prepar ori de cate ori mi se face pofta de ea si de amintiri minunate.

Este delicioasa, usor si simplu de facut iar rezultatul este grozav .

Ingrediente:

 

  • 2 kg mere
  • 125 g unt
  • 100 g zahar brun (sau alb )
  • Blat

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 130 g faina
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Decor

  • 200 g ciocolata de menaj sau 300 g frisca batuta

 

Mod de preparare pentru prajitura cu mere intregi:

 

Merele se decojesc si li se scot cotoarele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (23×30 cm ), se pune in interiorul fiecaruia un cubulet de unt  iar zaharul se presara deasupra. Punem la cuptor la 180 °C ,cam 30 min pana se inmoaie.

In interiorul merelor puteti pune fructe din dulceata,nuci ,alune ,scortisoara…

Intre timp preparam blatul astfel: separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si zahar vanilat, unim apoi cele doua si adaugam treptat si faina. Turnam compozitia peste mere si punem din nou la cuptor pana ce  blatul se coace.

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

prajitura cu mere intregi

Rasturnam prajitura pe un platou si cand s-a racit complet intindem deasupra ciocolata topita.

Spor la treaba si pofta buna!

prajitura cu mere intregi