PRAJITURA CU MERE SI CRUMBLE CU NUCA

tarta-2Bmere7-167-7

   A doua reteta pentru colectia RETETE FEL DE FEL de la prieteni vine de la Rocsy.Este pasionata de gatit ca si mine ,se descrie ca fiind o fata simpla careia ii place sa experimenteze in bucatarie si sa-i rasfete pe cei dragi.Alte retete delicioase preparate de ea puteti vedea chiar pe blogul ei ,Rocsy in bucatarie .

Ingrediente 
aluat :

  • 90 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 g faina
  • coaja de lamaie

umplutura : 

  • 1,3 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita anason macinat
  • o mana miez de nuca
  • zahar pentru pudrat
Mod de preparare:

Incepem cu umplutura: 
Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini.
Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc.
Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat.
Dam deoparte sa se racoreasca putin.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat.
Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat.
Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta.
Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam.
Miezul de nuca il taiem marunt. 
Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata.
Acest amestec il presaram peste mere.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra.
O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar.
Sa aveti pofta!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare