PRAJITURA CU PRUNE ,MIGDALE SI CIOCOLATA ALBA

praji-2Bcu-2Bprune-2B042

   M-am straduit sa scriu in timp util reteta si s-o si postez pe blog in speranta ca o veti incerca pentru ca este absolut grozava iar prune inca se mai gasesc in perioada asta.
Am cumparat destule incat sa refac gemul de prune,preferatul meu si cu cele ramase am combinat deliciosenia de fata. 😀
Are blat cu migdale macinate care devine umed de la crema de prune ,topping de ciocolata alba si migdale.O combinatie dulce-acrisoara ,care mi-a placut enorm de mult si v-o recomand cu tot dragul.

Si,dat fiind ca e asa de buna am s-o trimit la concursul organizat de Gaby- Retete Papa Bun .

Ingrediente
blat :

  • 3 oua
  • 85 g zahar
  • 80 g faina
  • 50 g migdale decojite macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un praf de sare
crema :
  • 800 g prune (fara sambure si tocate marunt )
  • 170 g zahar
  • 30 g amidon alimentar
  • 150 ml apa
  • 150 g unt
  • 10 g gelatina (5 folii )
  • o esenta de rom
topping :
  • 180 g ciocolata alba
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri de migdale tocate mai mare
Prepararea blatului este foarte simpla.Intr-un bol mixam ouale cu zaharul tos ,cel vanilat si praful de sare pentru 5 minute pana ce compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare,aproape dubla in volum.Apoi incororam usor faina si praful de copt cernute si migdalele macinate foarte fin.
Compozitia obtinuta o transferam intr-o tava ( 23×30 ) acoperita cu hartie de copt (care va ne va fi de ajutor  si la scoaterea prajiturii din tava ).Coacem 15 minute la 180 ° C,apoi lasam blatul la racit in tava.

Crema de prune o preparam astfel.Intr-o craticioara punem apa,zaharul si amidonul,amestecam sa se dizolve bine amidonul si adaugam prunele si untul.Pentru ca eu am taiat prunele feliute si nu le-am tocat patratele micute  sau macar sa le fi maruntit in blender.am avut coji vizibile in crema .Nu a influentat gustul cu nimic ,ci doar aspectul,asa ca nu faceti ca mine,maruntiti-le bine! 😀
Punem vasul pe foc si amestecam conitnuu ,iar dupa ce a inceput sa fiarba ,dam focul mic si continuam fierbrea in jur de 5 minute fara a inceta sa amestecam.
Cand s-a ingrosat,stingem focu si dupa ce s-a mai racotit foarte putin adaugam gelatina hidratata in prealabil in apa rece.
Amestecam pentru a se omogeniza si la final incorporam si esenta de rom.

Turnam crema peste blat,in tava si ,dupa ce s-a racit complet punem tava la frigider pentru cateva ore pentru a se intari suficient (cel mai bine este s-o lasati peste noapte ).
Pentru decor ,topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu smanatana pentru frisca si apoi lasam la racit,amestecand din cand in cand.
Can scaotem prajitura de la rece,intindem topping-ul de ciocolata alba ,decoram cu migdale tocate mare si o repunem in frigider pentru o ora.

Taiem prajitura cu un cutit cu lama foarte subtire,tinut in apa fierbinte  si curatat dupa fiecare taietura.
Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “PRAJITURA CU PRUNE ,MIGDALE SI CIOCOLATA ALBA”

  1. Astăzi incerc s-o fac daca spuneți ca e așa de buna. Revin cu detalii dupa degustare. Sper sa-mi iasă ceva comestibil, nu prea sint prietenă cu gătitul. =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare