PRAJITURA DIPLOMAT

 

Prajtura diplomat este una dintre preferatele noastre.Combinatia intre crema diplomat,fructe si frisca este atat de buna incat nici unul nu se poate opri doar la o feliuta.

Va invit sa o incercati,se face simplu,fara coacere si puteti opta pentru fructele care va este pe plac.

 

Ingrediente

  • Crema diplomat
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 150 ml lapte
  • un praf de sare
  • vanilie (pastaie,esenta sau zahar vanilat)
  • 4 foi de gelatina (8 g)
  • 1 compot de ananas (565 g)
  • 50 g cirese confiate
  • 90-100 g piscoturi
  • Decor
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • fructe la alegere

Mod de preparare prajitura diplomat

Intai mixam smantana pentru frisca si-o dam deoparte.

PRAJITURA DIPLOMAT.jpg3

Apoi punem gelatina la hidratat in apa rece.Intr-un vas (am folosit o cratita de inox) mixam ouale cu zaharul,praful de sare si vanilia pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Adaugam laptele ,punem pe foc mic si amestecam continuu pana cand prinde consistenta.Pe fundul unei linguri trebuie sa ramana un val de crema.Nu exagerati cu fiertul deoarece se vor gati ouale si crema se va taia.

PRAJITURA DIPLOMAT.jpg4

Dati vasul de pe foc,stoarceti bine gelatina si incoroprati-o in crema.Lasati-o sa se raceasca.

DSC_0322

Scurgeti ananasul(opriti 4 bucati intregi deoparte)si apoi tocati-l iar ciresele confiate taiaati-le in 2-3 bucati.

PRAJITURA DIPLOMAT.jpg2

Dupa ce crema s-a racit complet,amestecati-o cu frisca batuta.

PRAJITURA DIPLOMAT.jpg6

Acoperiti o tava de chec (L=30 cm,l=11 cm si h=7 cm ) cu folie alimentara si asezati buctile intregi de ananas iar in mijloc puneti cate o cireasa confiata.

Turnati crema si asezati bucatile de fructe.

Inmuiati piscoturile in sucul de la ananas si asezati-le deasupra,apoi acoperiti cu folie si puneti la frigider cateva ore bune sau,cel mai bine,peste noapte.

Cand prajitura este gata,rasturnati-o pe un platou ,imbracati-o si decorati-o cu frisca(cei 200 ml pentru decor mixata cu o lingura de zahar pudra) si fructe la alegere.

PRAJITURA DIPLOMAT.jpg5

Eu am ales capsune ca tot este sezonul,dar puteti alege ce fructe va plac sau aveti la indemana.Pastrati prajitura la rece.

DSC_0344

Este atat de cremoasa,aromata si plina de fructe incat nu va puteti opri doar la o feliuta.Pofta buna !

prajitura diiplomat

PRAJITURA DIPLOMAT.jpg1

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *