PRAJITURA TURNATA CU MERE SI GUTUI

  Nu-i niciun secret ca iubesc retetele vechi din caietul meu ingalbenit de timp dar atat de pretios si plin de amintiri.
Din cand in cand il mai rasfoiesc si e imposibil sa nu-mi ramana gandul la vreun dulce de acolo.Asa ca in weekend am preparat prajitura turnata cu mere careia i-am adaugat si doua gutui pentru un plus de gust .

Ingrediente 
(pentru o tava de 25×35 cm )
aluat :

  • 320 g faina
  • 4 oua medii
  • 250 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei defloarea soarelui
  • 1 lingura praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie   

umplutura :

  • 7-8 mere si 2 gutui (aprox . 2 kg )
  • 50 g unt
  • 70-100 g zahar
  • vanilie sau 1 lingura de scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
Prima data pregatim umputura.Spalam si stergem fructele ,apoi le dam pe razatoarea mare. Eu nu le curat de coaja dar daca va deranjeaza,curatati-le inainte de a le razui.
Intr-un vas topim untul,adaugam merele si gutuile rase,zaharul si le calim pana nu mai avem lichid deloc.
Aluatul se prepara foarte usor si rapid.Intr-un bol mixam ouale intregi cu zaharul pana ce se dubleaza compozitia si zaharul s-a topit,adaugam laptele,uleiul,vanilia si la final incorporam faina cernuta cu praful de copt.
Acoperim tava cu harie de copt si turnam jumatate din compozitia de aluat.
Coacem timp de 10 minute la 170-180 °C, apoi scoatem tava si punem umplutura si restul de aluat si coacem inca 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.
Lasam prajitura sa se raceasca complet si apoi o putem taia si decora cu zahar pudra.Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “PRAJITURA TURNATA CU MERE SI GUTUI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare