PUI PE SARE LA CUPTOR

 

Pentru ca tot vine weekend-ul va propun o retea simpla si gustoasa,pui pe sare la cuptor.Preprat astfel,puiul este delicios,fraged,atat cat trebuie de sarat si-n plus puteti folosi condimentele si ierburile aromate pe care le preferati.

Garnitura potrivita ar fi o salata verde cu rosii si morcovi,dar merg de minune si niste cartofi aromati la cuptor 🙂 .

 

 

Ingrediente

  • 1 kg de sare grunjoasa
  • 1 pui de aproximativ 1,3 kg
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de usturoi praf
  • 1/2 lingurita chili
  • 1/2 lingurita piper
  • cimbru proaspat sau uscat
  • cateva frunze de busuioc
  • oregano proaspat sau uscat

Mod de preparare pui pe sare

Spalam ,curatam puiul ,parlim puful cu o torta de bucatarie si-l despicam pe piept.

Intr-un bol amestecam uleiul de masline,condimentele si ierburile aromate tocate.

pui pe sare la cuptor

Acoperim foarte bine puiul pe toate partile cu acest amestec.Intr-o tava punem sarea,o nivelam formand un strat uniform si asezam puiul.

*Ca sa puteti scoate usor sarea din tava dupa coacere (pentru ca se va intari si va fi un bloc de sare 🙂 ),asezati intai o hartie de copt.

pui pe sare la cuptor

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 °C si coaceti 1 ora si vreo 20 de minute pana cand se rumeneste frumos deasupra.Pentru siguranta infigeti o scobitoare in pulpa si,daca nu iese lichid ,puiul este gata.

Mncati-l cald,alaturi de garnitura preferata.Pofta buna !

pui pe sare la cuptor

pui pe sare la cuptor

pui pe sare la cuptor

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *