PUI PE SARE LA CUPTOR

 

Pentru ca tot vine weekend-ul va propun o retea simpla si gustoasa,pui pe sare la cuptor.Preprat astfel,puiul este delicios,fraged,atat cat trebuie de sarat si-n plus puteti folosi condimentele si ierburile aromate pe care le preferati.

Garnitura potrivita ar fi o salata verde cu rosii si morcovi,dar merg de minune si niste cartofi aromati la cuptor 🙂 .

 

 

Ingrediente

  • 1 kg de sare grunjoasa
  • 1 pui de aproximativ 1,3 kg
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de usturoi praf
  • 1/2 lingurita chili
  • 1/2 lingurita piper
  • cimbru proaspat sau uscat
  • cateva frunze de busuioc
  • oregano proaspat sau uscat

Mod de preparare pui pe sare

Spalam ,curatam puiul ,parlim puful cu o torta de bucatarie si-l despicam pe piept.

Intr-un bol amestecam uleiul de masline,condimentele si ierburile aromate tocate.

pui pe sare la cuptor

Acoperim foarte bine puiul pe toate partile cu acest amestec.Intr-o tava punem sarea,o nivelam formand un strat uniform si asezam puiul.

*Ca sa puteti scoate usor sarea din tava dupa coacere (pentru ca se va intari si va fi un bloc de sare 🙂 ),asezati intai o hartie de copt.

pui pe sare la cuptor

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 °C si coaceti 1 ora si vreo 20 de minute pana cand se rumeneste frumos deasupra.Pentru siguranta infigeti o scobitoare in pulpa si,daca nu iese lichid ,puiul este gata.

Mncati-l cald,alaturi de garnitura preferata.Pofta buna !

pui pe sare la cuptor

pui pe sare la cuptor

pui pe sare la cuptor

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *